Hämta i butik, GÖTEBORG = fraktfritt

We are curators of Sustainable Fashion

Respektfullt mode utan kompromisser

The Basic

Man skulle kunna förenkla uttrycket Conscious Fashion till respektfullt mode utan kompromisser. Det är moderna, kvalitativa, giftfria, miljö och djurvänliga  kläder som tillverkats under schyssta förhållanden.  Mode fritt från lidande där inga djur eller människor kommit till skada och där den som tillverkat kläderna haft rätt att organisera sig och har rätt till bra arbetstider fritt från slavkontrakt och där märkena strävar efter att utbetala levandslöner. Mode utan förlorare.

Små handplockade kollektioner

Vi på THRIVE arbetar aktivt med att nogrant välja ut bara de styles som når upp till våra höga krav. Vi samarbetar med ett 40tal av marknadens mest spännande och innovativa märken / designers som alla har "Sustainability" som en del av sin core business. Det betyder att vi bara valt att arbeta med märken som släpper någon eller några få kollektioner per år.

#FUCKFASTFASHION

Modeindustrin har sedan 2000-talet förändrats och Höst/Vinter - Vår/Sommarkollektioner har förvandlats till pre-spring, spring, pre-summer, summer, pre-fall, fall, pre-winter, winter, och däremellan några små högtider som halloween, jul, springbreak, osv. osv. allt för att driva modekarusellen framåt. Vilket resulterar i en enorm press på producenterna som därmed har svårt att hålla upp sina priser på grund av konkurrens och tvingas börja tumma på kvalitén, materialen och arbetarnas löner.

Limited editions? eller Carry over

Alla våra plagg förbeställs 6-12 månader innan leverans och samtliga av våra leverantörer arbetar till en stor del endast med pre-orders. Det betyder att först när x antal beställningar kommit in så påbörjas produktionen. Eftersom vi endast köper in små eklusiva kollektioner så händer därmed att vi får helt slut på vissa storlekar eller stilar. Ibland bara efter några dagar och saknar helt möjligheten till att fylla på lagret under pågående säsong. Vi är inte heller bunda till att plaggen skall levereras under pågående säsong, tex så börjar våra vårplagg från vissa leverantörer redan anlända till butiken i februari eftersom fabrikerna inte hetsas att ha alla produkterna klara inför uteserveringssäsongen. Kort och gott, ser du något du gillar i butiken eller här på webben. Get it while it lasts, i morgon kan det vara slut.